Goede doelen

Kledingbank Joure

Een van twee doelen waar de overgebleven kleding naar toe gaat is kledingbank ‘Staat je goed’ in Joure. Een grote winkel van 120m2 met ruimte voor kleding (dames-, heren- en kinderkleding), speelgoed, beddenlinnen, handdoeken, washandjes, theedoeken en meer. Carla van Dijk, vrijwilligster bij de kledingbank geeft aan dat er veel vraag is en dus alles welkom is.

In tijden van financiële crisis, zijn er vele mensen die ondersneeuwen in deze maatschappij. Mensen hebben het lang niet meer zo breed als vroeger en steeds meer mensen raken werkloos of belandden in de schulden. Het doel van de kledingbank is dan ook om allerlei gratis spullen in te zamelen en gratis weer te verdelen onder de mensen. De kleding wordt gesorteerd en in de winkel leuk gepresenteerd.
Met een voedselbankpas mag men gratis spullen uit komen zoeken. Maar Carla geeft aan dat zij die het echt nodig hebben ook van harte welkom zijn.

Alle kleine beetjes helpen! Zeker nu sinterklaas en kerst weer voor de deur staan. Een zeer kwetsbare partij zijn de gezinnen met kinderen, steeds vaker zie je dat de ouders financieel niet meer de middelen hebben om voor hun kinderen leuke kleding, of speelgoed te kunnen kopen, en ook voor de ouders blijft er weinig leuks over, ook voor hun staat de kledingbank klaar!

De kledingbank is elke woensdagmiddag geopend van 13:30 tot 15:30 aan de Frimawei 17 in Joure. Mocht je zelf nog extra kleding of andere spullen overhebben dan kun je deze aan de achterzijde van Startpunt of op bovenstaand adres en tijd komen brengen. 

Fier Fryslan

Fier Fryslân biedt 24 uren per dag en 7 dagen in de week hulp aan slachtoffers, getuigen en plegers van geweld dat plaatsvindt in relaties. De opdracht van Fier is: voorkomen van geweld, stoppen van geweld en hulp bieden bij de gevolgen van geweld.

Fier is een behandelcentrum op het gebied van;

  • Huiselijk geweld
  • Kindermishandeling
  • Eergerelateerd geweld
  • Mensenhandel / loverboyproblematiek
  • (Vroegkinderlijke) traumatisering

De overgebleven kleding zal worden verdeeld onder slachtoffers die tijdelijk 24/7 bij Fier in de opvang wonen, binnen de groepen ‘Rena’, ‘Asja’, ‘Zahir’ en ‘Metta’;

  • Rena is een veilige en therapeutische behandelsetting voor kwetsbare buitenlandse slachtoffers van mensenhandel (en hun kinderen).
  • Asja is een kleinschalige veilige (crisis)opvang voor meiden van 12 tot en met 23 jaar, die via dwang, misleiding en geweld in de prostitutie terechtgekomen zijn of dreigen hierin terecht te komen.
  • Zahir is een kleinschalige (crisis)opvang- en behandelvoorziening voor meisjes van 12 tot en met 23 jaar die te maken hebben met eergerelateerd geweld of de dreiging van eerwraak.
  • Metta is een kleinschalige behandelsetting voor meiden van 12 tot en met 23 jaar met ernstige trauma’s of dubbele diagnoseproblematiek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s